En eftermiddag med EY, volleyboll och solsken

Närmare sjuttio personer samlades en solig sensommareftermiddag i september för att spela volleyboll och mingla med representanter från EY. Ett enkelt, roligt, och naturligt sätt att träffa folk från arbetslivet och vidga sitt kontaktnät, enligt LundaEkonomernas evenemangsansvarige Ellen Carlson Hanse.

Solen stod högt på himlen och redan innan man kommit in på Michael Hansens Kollegiums innergård strömmade ljudet av musik, rop och glada skratt ut från området. Det soliga vädret gjorde att många redan placerat sig i loungeområdet med en dricka i handen när turneringen skulle till att börja. Alla deltagare gick runt i träningskläder och såg laddade ut för volleybollturnering, grillade hamburgare och skönt mingel med EY.

Turneringen började med ett traditionsenligt upprop av lagen, och representanterna från EY kunde tydligt kännas igen på sina matchande kläder och färgglada kepsar. Efter en kort presentation av EY, fördelades deras representanter på de deltagande lagen. Alla var väldigt taggade på att få börja spela, men först väntade uppvärmning. Till peppande musik kördes olika rörelser och temperaturen steg både i innegården och hos deltagarna till följd av uppvärmningen och solens värmande strålar.

Det var totalt åtta lag som ställde upp i turneringen med en varierad fördelning av både tjejer och killar. Två tjejer som var med i ett av lagen var Sandra Engberg och Julia Rosberg. De hade precis avslutat sin första match och satt och vilade i gräset när jag tog en liten pratstund med dem. Matchen var de nöjda med, men enligt Julia ”blev det lite shaky på slutet”, då de till en början låg under med närmre tio poäng, men lyckades komma ikapp och vinna. De hade sett evenemanget på Facebook och när ett lag behövde mer folk hängde de på. Det bästa med dagen, enligt Sandra Engberg, var i huvudsak volleybollen och att träffa massa folk. Det var också trevligt att träffa representanten från EY som de hade i sitt lag.

När några matcher var spelade skulle grillen tändas och efter några försök och riklig användning av tändvätska, spred sig doften av grillade hamburgare. Vid grillen stod Ellen Carlson Hanse, delansvarig för evenemanget, och kämpade med att vända burgarna, samtidigt som hon dansade runt med grillbesticken. Svårare blev det när hon samtidigt skulle beskriva evenemanget med tre ord. Det viktigaste, enligt henne, med evenemanget var gemenskap och att ha kul. Efter lite betänketid nämnde hon även ordet professionellt, då evenemanget innefattade mingel med representanterna från EY. Anledningen till att de valt att lägga upp evenemanget med volleyboll, mingel och grillning är enligt Ellen: ”för att det blir ett enkelt, roligt och aktivt sätt att träffa människor som kommit ut i arbetslivet och vidga sitt kontaktnät.”

Martina Liljegren, studentrepresentant för EY i Lund, beskrev volleybollturneringen som ett bra sätt för dem att på ett mer avslappnat sätt få kontakt med studenter och berätta om hur EY är som arbetsgivare. Martina Liljegren är nöjd med sin arbetsgivare och menar att det finns stora möjligheter för vidareutbildning inom företaget. Att få arbeta inom många olika arbetsområden, då EY, som hon beskriver det, består av fyra ben. De fyra benen är ”Advisory”, ”Assurance”, ”Tax” och ” Transaction Advisory Services”, vilket gör att EY söker ett brett utbud av ekonomer, vilket hon tycker är viktigt att förmedla då många har uppfattningen att EY endast arbetar inom ”Assurance”.

När kön vid grillen hade minskat, semifinalerna och fortsättningsvis finalen hade spelats, kunde jag konstatera att det var en härlig eftermiddag under solens värmande strålar, med goda hamburgare och trevligt mingel.

No Comments Yet

Leave a Reply